tirsdag 27. november 2012

Alt ordner seg for snille barn

I GÅR SKREV VI
Vi er ikke i Norge ... det er noen ganger lett å glemme.
I dag var vi ute etter en 2 m lang planke - helst 25 cm bred og ca 20-24 mm tykk som vi skulle binde langs rekka for å feste reserve dieselkanner i.
Det er lite skog her - svært lite, med da vi så det lå et båtverksted hvor de reparerte trebåter rett ved siden av der vi vanligvis legger jolla vår, ble vi svært optimistiske med tanke på å få tak i plankestumpen vi trengte.

De hadde alskens verktøy på verkstedet - høvler og sager i alle fasonger - og de drev og byttet bordkledning på en 17 fots fiskebåt. Men en planke til salgs - nei det hadde de ikke - om vi kunne bestille - ja, men det tok nok mer enn en uke... det som er helt selvfølgelig og veldig enkelt for oss hjemme - er slett ikke så enkelt på ei lita øy langt ute i Atlanteren.

SÅ TIL DERE LANGTURSELERE SOM LESER DETTE: Ta med dere det dere kan komme på å trenge og en god del til - selv pussegarn er vanskelig å oppdrive, men T-skjorter duger...

Senere på kvelden satt vi på Tortuga Beach - flott sted på Boa Vista. Vi kom i prat med et italiensk par som viste seg seg å drive en bar 50 meter fra der jolla vår vanligvis ble dratt på land - vi hadde felles kjente i Stefania Righetti Nielsen - og bareieren hadde seilt jorda rundt for få år siden.... verden er ikke stor.
I morgen blir det barfrokost - og besøk på byens vaskeri med en skipssekk med klær, men før det siste skal vår italienske venninne ringe en snekker hun kjenner og høre om han klarer skaffe oss en fenderplanke...
No stress - alt tar tid - men alt ordner seg for snille barn

I DAG SKRIVER VI:
Det er ikke mye vi mangler, men vi slet i går med å finne en fenderplanke nr 2 til å feste reserve dieselkanner med - vi har 14 stk!
I går møtte vi den italienske langturseileren Barbara som hadde startet Wakan Bar på Sal Rei - Boa Vista. Baren ligger midt i gata og er formet som en båt.
Hun ledet oss til et snekkerverksted et kvartal bortenfor. Da var det grei skuring - en 2 x 0,25 m planke ca 20mm tykk i ekte mahogni ble vår for 17 euro - dvs 135 NOK!!!  Tilsvarende i furu hadde kostet noen få kr mindre. Dette håper jeg trelasthandleren på Nesbru leser - der betalte jeg over 5000 kroner for en finerplate og noen teaklister...

Det er nesten så jeg vurderer ta med noen flere materialer - da man aldri vet hva man får bruk for, men samtidig har vi allerede øket vannlinjen med 15 cm....

Til orientering: - det er antakelig nærmere til Brasil enn til nærmeste furuskog... og så får vi håpe at vi ikke har vært med på å ødelegge mer regnskog ( vi tar nok bare den ene planken...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar