søndag 8. april 2012

Flere forbedringer - mer targa


Targabøyle
Her ser du gammel pushpit sammen med targaen. Ny pushpit er identisk med den gamle , men har fått en høyere rekke i tillegg. Targaen kan deles 10-20 cm fra toppen i 3 deler. Den er laget i 32 mm rustfritt og blir elpolert. Den vil få en 25 mm bøyle på innsiden akter - noe som stiver av ennå mer. Gjennom denne blir ledninger dratt, men de må stripses den nederste meteren.
Bøylen blir elpolert og er laget i rustfritt - ikke syrefast.
Innvendig bøyle og 3 tverrstag akter på pulpit mangler her.
Bøylen skal romme 3 stk 85 w solcellepaneler - radar sentrert akter på en bøyle ut fra targatopp - vindmølle på styrbord side og antenner på babord eller motsatt.  I tillegg kom akterlanterne - ekstra lyskaster?, fiskestangstativ, flaggholder og den tidligere nevnte piratkanonen.  Vi vurderer også stupebrett og haiwinch :-)
Roter bildet hvis du kan... Elisabeths bror - supersvoger Ole tenker... Når hjørnet av den nederste bøylen på bildet skal være i lodd med bøylen over og støtte på begge sider skrår hver sin vei er det ekstremt vanskelig å få riktige vinkler... da hjelper det veldig å si "z§"$€£$nfkrfh€6...." opp til flere ganger etter at man har brukt vinkelsliperen for kraftig......


Superverktøy til kaldbøying av rør som ikke er glødde - utrolig at det går an!

Reserve sjøvannsinntak for motor
Elisabeth har nå polert og vokset store deler av båten og sammen har vi montert ekstrautgang fra sjøvannsinntak på badet med slange til kommende saltvannskran i byssa. Dette kan også enkelt gjøres om til reserve kjølevannsinntak til motor hvis seildrevet f.eks skulle tette seg med en plastpose e.l. og dykking ikke er tilrådelig. Smart synes vi ;-)
Vi kommer til å koble reserveløsningen slik at den ligger klar i motorrom hvis hovedinntaket tettes..l.

Ekstra strømuttak - lighterversjon

To ekstra strømuttak i salong er montert - seinere kommer et i cockpit og et i hver lugar.

Bunntømming av dieseltankVi har i tillegg montert en anordning hvor vi lett kan tømme laveste del av dieseltanken for vann mv. Det er utprøvd og tanken var overraskende nok helt fri for vann!

Nødror

Nødror har fått en festeanordning slik at det ikke kan ramle av - i tillegg er det laget feste for liner til blokk akter slik at vi kan styre det med f.eks vinsjene.
Vi avsluttet dagen med årets aller første prøvetur - alt virket som det skulle og særlig roret var tydelig lettere å håndtere.

Dusj på akterdekk fryser i kuldegrader
Det skjedde i år igjen og dermed fløy noen hundrelapper til. Nå har vi montert stoppe / dreneringskran på begge vannledningene - slik at de enkelt kan tømmes helt for vann, uten at vi må tømme ut resten av vannet i båten. Under dekk klarer vi holde varmen når det fryser på ute, men ikke i hekken.

1 kommentar:

  1. Norrköpings kommun har bestämt att tillåta utökat syrefaste i sjön Glan.
    Området är på 750 ha och har tidigare varit fredat från yrkesfiske, men nu har kommunen beslutat att lägga ut detta till högst bjudande.....Inom området finns några av sjöns viktigaste lekgrynnor för gös!
    I avtalet finns heller inga restriktioner på hur mycket fisk som får tas upp ellar antal redskap som får användas, bara ett minimimått och maskstorlekar på näten.
    Fisket i Glan är inom några år ett minne blott! Vilka idioter!!!

    SvarSlett