mandag 30. april 2012

Oppdaget i siste liten - rodkickproblemer

Hadde besøk av neste års langturseilere - Jørgen og Mari. De oppdaget raskt at gassdemperen i rodkicken hadde takket for seg.
Southern Cross Spars på Blommenholm hadde delene på lager - og de ble gassdemper ble skiftet i butikken.  Pris 2760,-  (Delenummer 308-072-04)
Innehaveren Ed (Tidligere seilt fra Sydney og hit) er et vell av kunnskaper og gode råd.

Vi lærte følgende om oppsett rodkick: Sørg for at bommen kan fortsette 5 cm nedover etter at akterlik er helt stramt - da skal kicken omtrent være i bunn. Fest den der. Seldenkicken festes med to umbracoskruer som bare klemmer rodkickfestet til bommen. Det er for dårlig - kan lett løsne og skruene forårsaker bare slitasje og rust på bom. Når den sitter der den skal - merk stedet og bor i stedet 2 stk 8 mm hull for umbracoboltene - da glir ikke festet.

Bombrems og reservewire
Bestille sannsynligvis bombrems og full-lengde reservevaier ( kr 3-4000 i 10mm) med Sta-Lok regulerbar terminal (kr 795) i den ende enden og fast feste som passer masta i den andre.

Rundt Nordpolen - erfaringsdeling :-)
Butikken skulle kontakte gutta som seilte rundt Nordpolen for å få rede på hvilke deler som røyk under turen - og på bakgrunn av dette komme med forslag til ei reservedelspakke vi burde ha med oss.

Southern Cross Spars på Blommenholm var et hyggelig og kompetent bekjennskap
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar