lørdag 14. april 2012

Små forbedringer - nødrorkult

Påsveiset mutter for å klemme rorkulten til rorstammen. Skruene har i tillegg fått et kjørnemerke i gjengepartiet slik at de ikke kan skru seg helt ut og mistes.
Påsveisen øyeskrue på rorkulten slik at man via liner og i blokk ute i borde kan styre via disse - feks til winchene.

Smøring av styrekabler - du finner dem i pidestallen - lett å helle tynn olje e.l. nedover i strømpa der wire går. Hjalp veldig på tung styring hos oss.

I tillegg har vi byttet nylonlager - det nedre på roret, med et rullelager. Empire fikk problemer med originallageret i Syd Amerika og måtte avbryte en planlagt tur til Sør Georgia eller Antarktis.  (De byttet lageret mens båten lå på vannet.... men det er det bare Eyvind som får til!)

1 kommentar:

  1. Smart med den skruen på nødroret!
    Et lite tips: Lag et merke med en sprittusj fra rorakslingen og ut på den runde "mutteren". På den måten kan dere følge med på om denne er i ferd med å skru seg av selv. Det gjorde den på vår båt (nøyaktig samme patent som på din). Ikke veldig moro. Mistet riktignok ikke roret - det ble hengende i styrewirene, men det var litt knotete (for å si det forsiktig) å få det på plass igjen mens det bølget og roret kun var fiksert i nedre rorlager.

    SvarSlett